26. september 2011

Casual stil i strik og fløjl







Buksernes farvenuancer er ikke fuldstændig, som jeg gerne vil have dem, men ellers kommer man langt med en casual weekendgarderobe i vinterhalvåret, hvis man anskaffer sig en grå, vinrød og navyblå pullover og dertil benklæder i beige, mørkebrunt og flaskegrønt jernbanefløjl. Det er i hvert fald min egen erfaring.

Om pulloveren skal være i kashmir, lammeuld eller merino, er en smags- og behagssag, ligesom man fuldstændig selv vælger, om pulloveren skal have v-hals eller rund hals. Tidligere benyttede jeg alene v-hals, men jeg er begyndt at anskaffe mig pullovere med rund hals de senere år. De lukker mere af.

Skoene bør være en derbymodel, gerne norwegians, og skjorten er traditionelt ternet af viyellatypen. Selv er jeg mere til lyseblå skjorter, ofte med buttondown-flipper.

Strømperne er stadig lange.

2 kommentarer:

  1. Så er Stiljournalen fra lille Danmark blevet internationalt eksponeret...
    http://putthison.com/

    Jeg er lidt ked af Cordings' farveudvalg. Hvorfor skal det være så svært at finde et par mørkebrune bredriflede fløjlsbukser i ordentlig kvalitet?
    Der er jo kun funky farver over det hele.

    Jeg har for øvrigt lige et par sko, som jeg vil anbefale til dit efterårs-outfit:
    http://www.septiemelargeur.fr/gaspar---norwegian-stitched-sole-in-cognac-grained-leather-p6525-en.html

    Thomas

    SvarSlet
  2. Potter00.58

    Scenen er en køretur ud på landet i en gammel Aston Martin...

    @Thomas, jeg tror ikke, det burde være så svært at finde mørkebrune (eller mørkeblå for den sags skyld) bukser i jernbanefløjl, kig evt hos Magee of Ireland (eller Guns & Gents i Skindergade). Lidt kraftigere farver går godt til fritidsaktiviteter på landet. Men indrømmet, jeg vil hellere have "funky" farver reserveret til overkroppen, så blikket ikke rettes mod benene.

    Skoen er en flot norwegian. De engelsk inspirerede sko af Markowski bliver ligesom mærket Loic Orange produceret i Norspanien eller Portugal, og jeg har hørt rygter om at begge franske skomærker produceres i samme fabrik. På et tysk forum fik en deltager tilsendt et par, hvor venstreskoen viste sig at være forskellig i størrelse fra højre. Medlemmet valgte at beholde parret, da venstre foden tilfældigvis var lidt kortere end højre. Ellers skulle Markowski være af okay kvalitet til prisen.

    SvarSlet

Moderation af kommentarer er slået til. Find din indre gentleman frem, og undlad hån, arrogance og personangreb, som kan være så fristende, hvis man sidder alene bag tasterne.