6. februar 2013

Teatertøj





Nok er jeg glad for tweed og andre traditionelle tøjvarer, men den der heritage-stil (hedder den ikke det?) kan jeg vanskeligt følge. Der er var en del af stilen på Pitti Uomo i Firenze. Min konklusion var, at den hører hjemme på teatret snarere end livets landevej. Stilen har taget overhånd.

Foto: Stiljournalen

5 kommentarer:

  1. Anonym07.50

    Det er vel nok nærmere moden der har taget over.

    P.

    SvarSlet
  2. Ulla09.29

    Tøjstilen er vel et udtryk for at vi søger mod noget oprindeligt, landligt og samtidig lever de og vi et absurd teater, rige og fattige, Merkel og Berlusconi!

    SvarSlet
  3. Ebbe09.59

    Du kan have ret i, at stilen dominerer. Men konteksten er italiensk. Forklarer det ikke, hvorfor den måske ikke skiller sig nævneværdigt ud?

    SvarSlet
  4. Heh, jeg må da sige at du også har valgt nogle ret fine eksempler :P

    Altså ham til venstre på det øverste billede, hvis han nu bare lige havde smøget bukserne udover i stedet for indeni, så havde det da set ganske okay ud.

    Jeg kan da godt forstå, at de gerne vil vise deres fine støvler...men hvorfor så ikke gå hele linen ud og tage et par plus fours på?

    SvarSlet
  5. Bare mine tanker19.27

    I al beskedenhed tillader jeg mig at komme med et synspunkt på stil. Stil handler for mig om, at klæde sig til lejligheden, årstiden, stedet og tidspunktet. Måske er det en forklaring på det noget skabede udtryk herrerne ovenfor kan synes at have. Den forklaring, at de klæder sig meget landligt, når de er til messe i byen. Bukserne indenfor sokkerne kan have mange praktiske fordele. Jeg mener i forbindelse med stil hander det også om, at klæde sig til en hvis grad praktisk. De tiltag man udsætter sin beklædning for skal til en vis grad have rod i noget praktisk.

    Når noget bliver overdrevent modepræget skyldes det ofte, at det praktiske i tiltagene ikke er eksisterende. Eksempelvis startede Thom Browne en trend med korte bukser og ingen sokker i skoene... Hvilken kan betegnes som et modetiltag, som jeg dog mener er udtryk for en vis stil - en sommerlig stil. Man undgår at vade rundt i shorts i byen som en anden turist. Men kæden hopper af i det øjeblik, at man fører tiltaget videre om vinteren. Det har vel ikke noget praktisk formål at gå med blottede ankler om vinteren.

    Bare mine tanker :)

    SvarSlet

Moderation af kommentarer er slået til. Find din indre gentleman frem, og undlad hån, arrogance og personangreb, som kan være så fristende, hvis man sidder alene bag tasterne.