30. september 2011

Tilbage fra skomageren



Der er gået et par uger, og skoene er tilbage fra skomageren. Han har skåret sålen af ved svangen og sat en ny på.

Nyforsåling er ikke gratis. Dels koster reparationen selvfølgelig noget, men nyforsåling udsætter også skoene for slid. Du kan dog regne med, at dine håndsyede sko kan nyforsåles tre-fire gange, før skomageren får udfordringer med at gentage operationen.

Skoene er - i rækkefølge - brune boxcalf og karamelfarvede cordovan.

PS Som den faste læser af Stiljournalen vil have bemærket, har Stiljournalens layout ændret sig lidt. Det nye layout giver først og fremmest mulighed for at vise større foto i et indlæg, hvad jeg længe har ønsket. Jeg er endnu ikke færdig med en finpudse opsætningen. Gode ideer (der nemt kan realiseres) modtages gerne i den forbindelse.

Foto: Stiljournalen

11 kommentarer:

  1. Anonym10.29

    @Sko

    Ganske pæne. Noget i den stil, blot semi-brogue, er lige det jeg leder efter.

    Hvor gamle er de sko?

    @Layout

    En mørkeblå baggrund ville passe bedre end den grå, samt stå i bed kontrast med Stiljournalens orange logo.

    Mvh.
    Danica

    SvarSlet
  2. De er fire og tre år gamle, mener jeg, og er sammen med et par sorte captoes de sko, jeg har brugt mest de seneste par år.

    Tak for råd om baggrundfarven. Jeg vil lige se.

    SvarSlet
  3. Rigtig godt layout.

    Jeg havde faktisk ventet at være i stand til at få mine sko nyforsålet lidt flere gange. Ikke mindst fordi den sidste nyforsåling kun holdt 2½ år. Der er tale om et par Church's, altså ikke håndsyede sko, men dog gode sko.

    Jeg har yderligere det problem, at den medfølgende skovoks ligesom lægger et mat lag på skoen, som jeg ikke kan få ordentligt af uanset hvor meget jeg polerer. Skovoksen indholder et imprægneringsmiddel, der stinker noget så forfærdeligt. Har du nogle råd til noget at gøre ved det?

    Bedste hilsner

    Mogens G. Andersen

    SvarSlet
  4. @ Mogens: Vask skoene med mild shampoo og svamp, lad dem tørre. Byg dem op med klassisk skovoks ad flere omgange. Gennemfør den sidste voksning med klud, cirkelbevægelser og lidt vand. Bingo.

    SvarSlet
  5. Anonym09.20

    Hvor er indlægget fra igår, ''De fem klædedragter"?

    Mvh
    Danica

    SvarSlet
  6. Det blev publiceret ved en fejl. Det kommer først senere.

    SvarSlet
  7. Hej Torsten

    Tak for dit svar. Jeg har nu prøvet at finde en shampoo til sko på diverse engelske skoforhandlere, men uden held. Du har, så vidt jeg kan se, heller ikke noget i din butik.

    Kan du hjælpe mig med hvor jeg kan finde et sådant produkt?

    Bedste hilsner

    Mogens

    SvarSlet
  8. Mogens, jeg har glimrende erfaringer med Shampoo FamilyFresh Sensitive!

    Kort sagt, brug en helt almindelig shampoo, en svamp og lunkent vand. Skyl efter efter med rent vand. Lad skoene tørre i eget tempo over natten. Begynd opbygning med skovoks.

    Det er et råd, jeg engang fik af en gammel skomager, som jeg har fulgt siden.

    Der er muligvis specialshampooer til netop den opgave på markedet, men jeg tror, den ekstra gevinst er minimal.

    Alternativt skal du bruge Burgols Reiniger eller Saphirs Renovateur, men de er mere en slags passiv skosmøre, der ikke egner sig til en grundigere rensning af skolæder.

    VH
    Torsten

    SvarSlet
  9. It just that simple. Tak for hurtigt svar. Jeg vil straks fikse mine sko.

    Mogens

    SvarSlet
  10. Thomas Højlund12.07

    Jeg har haft et par Tod-støvler liggende i et års tid, fordi jeg er usikker på, hvilken skomager, der kan lave et godt stykke arbejde. Først efter jeg har gået med dem i 10år+, er en lidt større preparation nødvendig, hvilket jeg synes understreger, at det kan betale sig at købe kvalitet...

    Har du mon et bud på en god skomager?

    Med venlig hilsen Thomas

    SvarSlet
  11. @ Thomas: Hvis skoene er randsyede eller gnnemsyede, virker Edo i Slagelse som et af de bedste bud på opgaven. Jeg har skrevet om ham her: http://stiljournalen.blogspot.com/2011/08/handlavede-sko-efter-mal-i-slagelse.html

    VH Torsten

    SvarSlet

Moderation af kommentarer er slået til. Find din indre gentleman frem, og undlad hån, arrogance og personangreb, som kan være så fristende, hvis man sidder alene bag tasterne.